Rottweiler - Kutya Fajták

A Rottweilereket, félelmetes kinézetük, és méretük miatt, gyakran kedvelt a filmiparban, és a televízióban. Remek őrző védő kutyák.
Ők nagyon régi tenyésztésű munkakutyák, aminek a szálai, még a római korba nyúlnak vissza, ahol az állatállomány terelésére, és őrzésére lett kitenyésztve.
image
A Rottweiler fajta a Német város Rottweil, dél Németország részén amit a rómaiak alapítottak és ami később fontos mezőgazdasági, és szarvasmarha kereskedelmi útvonal lett. A fajtát "Mészáros kutyáknak" is nevezték, mivel a henteseknek az áruját védték, és esetleg még be is fogták őket húzni a szekeret.
Ismert a fajról, hogy intelligens, nyugodt, magabiztos és rettenthetetlen, és ha ezt összeadjuk a méretével, akkor egy nagyon tekintélyes kutyafajtát kapunk. Nagyon boldogok, mikor dolgozhatnak, vagy feladatot kell végezniük. Ösztönösen védik a területüket, ezért nagyon jó őrző védő kutyák.
A veszélyes Rottweiler általában a képzetlen szaktudás, bántalmazás, elhanyagolás eredménye. Egy tanulmány kimutatta, hogy 1993 és 1996 között, az Egyesült Államokban a kutyatámadások feléért voltak felelősek a Rottweilerek.