Német Juhász Kutya- Kutya Fajták

A Német Juhász kutya nem meglepő, hogy Németországról kapta a nevét. Angliában Elzászoknak is nevezik őket. Kifejezetten az intelligeciájukért tenyésztették ki, ők is széles körben, élen vannak jelen az intelligens kutyák soraiban. Nagyon aktív kutya, élvezi a munkát, nagyon kíváncsiak, pont ezért jó rendőrkutyák, mentő kutyák, kutató, és őrző védő kutyák.




image

A jól képzett és jól szocializált német juhász arról ismeretes, hogy nagyon biztonságos.. Előfordulhat, hogy olyankor is megvédi a területét, mikor nem kéne, de ez a rosszul szocializáltság eredménye. Tanulmányok az Usa-ban, és ausztráliában, hogy a legtöbb kutyaharapást német juhász kutyák teszik.
A német juhász kutya nagyon, szórakoztató, és kedves partner. Strongheart volt az egyik legkorábbi kutya aki filmben játszott 1921-ben, majd 1922-ben Rin Tin Tin. Mindkét kutyának Holywoodban, csillaga van a Holywoody hírességek sétányán. Hobo a híres (de csak nyugaton ismert) gyerek Tv műsorban is szerepel egy német juhász kutya, de valamikor Batmannek is volt egy Ász nevű segítőtársa aki szintén egy német juhász kutya volt.