Az egyik hivatalos, a Kutya Játék Kutyabolt által működtetett blog, kutyás hírekkel, kutyás idézetekkel, kutyatáp véleményekkel, aranyos fotókkal, vicces videókkal, a legjobb kutyás viccekkel, híres gazdikkal, a legjobb kutyás filmekkel, és sok mással ami szórakoztatja a kutya imádókat.

One of the official Kutya Játék Dog Shop blogs with dog news, dog quotes, dog food reviews, cute photos, funny videos, the best dog jokes, celebrity dog owners, the best movies featuring dogs and lots more to entertain dog lovers.


2015. február 13., péntek

Franklin D. Roosevelt - Híres Kutya Tulajdonosok


Sok Amerikai elnöknek volt kutyája, de talán a legjelentősebb Franklin D. Roosevelt-é. A Fala névű kutya még az elnök egyik beszédében is szerepelt, nem más mint Orson Welles javaslatára

Fala, a skót terrier fajtájú kutyát még Roosevelt unokatestvérétől kapta, Margaret "Daisy" Suckley-tól, aki eredetileg big boy-nak nevezte el, de Roosevelt átkeresztelte John Murray Falahill (betyár szerűség) a Falahilli törvényen kívüliről kapta, aztán rövidült le Falára.

Fala túlélte Rooseveltet, és hét évvel később temették mellé, a Roosevelt Falával szobor, a Franklin Delano Roosevelt Múteumban Washingtonban található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése